Kuchyně první republiky v SŠTŘ
Kuchyně první republiky v SŠTŘ
12. 12. 2025
V adventním čase měli žáci oboru Kuchař–číšník jedinečnou příležitost seznámit se s pokrmy inspirovanými kuchyní Magdaleny Rettigové a obdobím 1. republiky. Odborná prezentace přiblížila historii i specifika tehdejší gastronomie a plynule na ni navázala praktická ukázka.
Celým seminářem žáky provedli profesionálové z Banquet Teamu, kteří je nejen zaujali svými znalostmi a dovednostmi, ale také jim představili krásu a nadčasovost historické kuchyně. Atmosféra byla po celou dobu velmi příjemná a pro žáky silně motivační.
Seminář byl naprosto úžasný a znovu potvrdil, jak důležitá je spolupráce s odborníky z praxe. Svou práci si bez podpory těchto profesionálů neumíme představit. Velké poděkování patří Petru Konečnému, Pavlu Smékalovi a Josefu Veletovi za jejich čas, ochotu a chuť předávat své cenné zkušenosti.
Veronika Blažejová, učitelka odborných předmětů