Vůně grilovaného masa na cateringové akci v Chotělicích
Vůně grilovaného masa na cateringové akci v Chotělicích
30. 05. 2025
V pátek 30. května provoněla chotělický park vůně grilovaného masa. Žáci 2. ročníku oboru Řezník - uzenář grilovali pod vedením učitele odborného výcviku Radomíra Beňka vepřovou kýtu a dvě krůty.
Připravit maso, grily, tvrdé dřevo a originální kořenící směs k potírání je rituál, který nikdy nezevšední. Grilování na rožni je jeden z nejstarších způsobů tepelného opracování masa, v současné době vhodně doplňuje kulisu každé skvělé zahradní párty. A tak tomu bylo i Chotělicích.
"Kluky grilování hodně bavilo, především odkrajování, pomazávání i topení pod masem pro ně byl zážitek," říká Radomír Beněk.
Grilované maso velmi rychle mizelo a hosté nešetřili pochvalami. A díky čemu byla chuť tak skvělá? Černé pivo v kořenící směsi a odborná péče je základ úspěchu při každém grilování.
Bc. Milan Novák, vedoucí oboru Řezník - uzenář