30. 5. 2025

Vůně grilovaného masa na cateringové akci v Chotělicích

Vůně grilovaného masa na cateringové akci v Chotělicích
30. 05. 2025

 V pátek 30. května provoněla chotělický park vůně grilovaného masa. Žáci 2. ročníku oboru Řezník - uzenář grilovali pod vedením učitele odborného výcviku Radomíra Beňka vepřovou kýtu a dvě krůty. 
Připravit maso, grily, tvrdé dřevo a originální kořenící směs k potírání je rituál, který nikdy nezevšední. Grilování na rožni je jeden z nejstarších způsobů tepelného opracování masa, v současné době vhodně doplňuje kulisu každé skvělé zahradní párty. A tak tomu bylo i Chotělicích. 
"Kluky grilování hodně bavilo, především odkrajování, pomazávání i topení pod masem pro ně byl zážitek," říká Radomír Beněk. 
Grilované maso velmi rychle mizelo a hosté nešetřili pochvalami. A díky čemu byla chuť tak skvělá? Černé pivo v kořenící směsi a odborná péče je základ úspěchu při každém grilování. 

 

Bc. Milan Novák, vedoucí oboru Řezník - uzenář

×