Pedagogové sbírají nové chutě v Grossetu
Pedagogové sbírají nové chutě v Grossetu
16. 05. 2025
V prostoru pražského gastronomického centra Grosseto absolvovaly učitelky oboru Kuchař - číšník Veronika Blažejová a Monika Vernerová specializovaný seminář Kulinářské akademie pro pedagogy pod vedením uznávaného šéfkuchaře a školitele Zdeňka Křížka, jenž dlouhodobě propojuje moderní světovou gastronomii s potřebami tuzemského odborného školství.
Šlo o praktickou výuku práce s vybranými surovinami, jako jsou například ryby, mořské plody, kvalitní masa, houby či lanýže a atraktivní úpravu pokrmů.
Během intenzivního dne se seznámily s nejnovějšími gastronomickými trendy, prací s prémiovými surovinami a moderním platingem – tedy estetickou prezentací pokrmů. Získané dovednosti a inspirace obohatí jak teoretické hodiny, tak praktický výcvik žáků, kteří se díky tomu setkají s aktuálními požadavky moderní gastronomie přímo ve školní kuchyni.
Veronika Blažejová, vedoucí SPV Chlumec n. C.