31. 1. 2025

Výjezdní zasedání MK gastronomických a potravinářských předmětů

Výjezdní zasedání metodické komise gastronomických a potravinářských předmětů

31. 01. 2025

S velkým očekáváním vycestovali členové metodické komise do vesničky Tuchom nedaleko Rožďalovic na své tradiční výjezdní jednání. Cílem byla BIO Farma Košík. Členy komise vítala stylová selská světnice s již připraveným drobným občerstvením složeným z produktů vzniklých přímo na farmě.

Před vlastním jednáním přišel členy skupiny přivítat Mistr kuchař pan Václav Košnár. V neformální atmosféře vyprávěl svůj životní příběh a podělil se o své zážitky s vařením nejenom pro světové státníky.

Po úvodním jednání se členové komise vydali na exkurzi do terénu k chovům skotu, ovcí, prasat, králíků. Počasí nebylo nejpřívětivější, ale welfare zvířat to plně kompenzoval.

Po návratu členové komise zhodnotili uplynulé období školního roku, které oplývalo významnými akcemi typu mezinárodní soutěže Chlumecký lev či mezinárodního projektu mezi naší školou a školou v Rimavské Sobotě podpořeného z Visegrádských fondů. Taktéž i projednali akce pro další pololetí, které se ponese ve znamení soutěží, prezentačních gastronomických akcí, praktických maturitních zkoušek a zkoušek závěrečných.

V závěru je nutné poděkovat personálu BIO farmy Košík nejenom na milé přijetí, vytvoření podmínek pro jednání metodické komise, ale i zprostředkování jedinečných zážitků v závěru 1. pololetí školního roku.

Mgr. Jiří Zahradník, zástupce ředitele

×